Kuinka usein sitä onkaan tullut katsottua, että jonkun hihan korjailu tai helman lyhentäminen olisi vain parin minuutin työ -  jos ei olisi ollut aina sitä oikean värisen langan vaihtamista ja varsinkin pujottamista ompelukoneen neulan silmään.

Uutena ideana  löysin ompelukoneen neulan, johon ei tarvitse pujottaa lankaa. Tai siis mutsini löysi. Kun lumen vankina lainasin mutsin ompelukonetta, niin olohuoneesta huikattiin: "ai niin, sitä ei tarvitse pujotella!". Aikani ihmeteltyä neulan käyttö tuntui hyvinkin selkeältä - lanka vain asetellaan neulan sivulle ja vedetään paikoilleen. Parin kerran jälkeen sen teki jo ilman, että piti katsoa.  Eikä se lanka mihinkään putoa ompelun aikana!

Tulipahan tehtyä vielä niitä nukkekodinkin tekstiilejä lisää.


Työ, jonka tekemiseen menee vain pari minuuttia, todellakin onnistuu nyt
 parissa minuutissa.



Hankin sitten itsellenikin niitä "ihme-neuloja". Tavallisten ompelukoneen neulojen riveistähän paketti löytyi. Ompelukoneen vanha neula pois ja uusi tilalle.



Apulaisena minulla oli - yllätys yllätys, kissa. Missun mielestä liikkuva ompelukoneen neula oli niin hauska, että lopulta kissaneiti siirrettiin toiseen huoneeseen.

Aikaa kului
minuutti neulan vaihtoon, mutta jatkossa lankojen vaihto kymmenen kertaa nopeampaa.
Rahaa kului
neulapaketti 6,90 €
Mitä me tästä opimme?
Neulansilmän ei tarvitse olla neulansilmä.