Servetit ovat kivoja. Valkoinen pöytäliina ja serveteistä tehtyjä viuhkoja, lumpeita, joutsenia - vaikka koko eläintarha pöydän väriläiskinä. Mutta servetti päätyy lopulta epämääräiseksi mytyksi ja illanistujaiset vaan venyy. Sitä voi keksiä ihan mitä tahansa väritykseksi, varsinkin jos astiasto on läpinäkyvää lasia.

Kevään tulo on jo niin varma juttu, että sitä uskaltaa leikitellä vaikka syksyn väreiksi ajatelluilla oransseilla ja ruskean eri sävyillä. Ja jos kerran kauppojen hedelmätiskit ovat kukkuroillaan aurinkoisen oranssisia C-vitamiinipaukkuja, niin miksi oranssi olisi varattu vain syksylle? 



Tarpeistolista oli lyhyt; kangasta, sakset, kertakäyttöastioita ja pohjakankaan värinen tussi.
Kertakäyttöastiat, jottei tarvitse hinkkailla tussia "oikeista astioista". Sakset ympyrän leikkaamiseen JA kertakäyttöastian pohjan poistamiseen. Millä sitä muutoin näkisi kohdistaa lautanen oikeaan kohtaan kukkaan nähden? Mittanauhallako? Ehei, nyt tarvittiin vain pikainen tussin pyöräytys ja rauhallinen leikkaustuokio.




Selkeä kukkakuvio oikein kiljui huomionarvoista paikkaa, kun selailin kangaspakkoja Saukkolassa. Jonkin aikaa odottamassa ollut metrin pala päätyi sitten illanistujaisten iloksi kuudelle hengelle.
Jätin talon emännän huoleksi tehdä maittavat ruuat :)

Aikaa kului
Ympyröiden leikkaamisen niin kauan, että jopa aloin tykkäämään tästä 70-luvun kuosista. Siis kauan. Ehkä tunti?
Rahaa kului
Enemmän 2kg mandariineihin, kuin kattauksen lasilautasiin (12kpl).
Mitä me tästä opimme?
Aina ei tarvitse ompelukonetta kankaiden kanssa leikkimiseen. Toki kannattaa reunat viimeistellä vaikkapa vinonauhalla, jos haluaa ideaa käyttää seuraavissakin illanistujaisissa.