Kaunis kangas näyttäytyy ainakin minulle usein hulmuavana helmana valssin pyörteissä. Mutta minähän olenkin nostalgikko, kuten arvata saattaa.

Vieraisilleni saapui sitten nuori tanssijatar, jolle aiemmin hankkimani kukallinen kangas oli kuin suunniteltu.



Koska kangasta oli minulla vain reilut puoli metriä, niin pistin sen kahtia, jolloin hameen pituudeksi tuli n. 30cm. Prinsessahelman laajuudeksi tuli kahden kankaan leveyden verran, eli huimat kolme metriä!

Kankaan kuvio korostuu, jos yhdistää pääkankaaseen kuvion värisävyn mukaista yksiväristä kangasta tai nauhaa. Olin hankkinut lilaa kangasta toista projektia varten, mutta se sopi niin hyvin kukkakankaan kanssa, että nipistin sitä n. 20cm toisen projektin tarpeistosta.

Apulaisena kissa oli taitava tuomaan paikalle kevyesti leijailevan hamekankaan. Tai no, ainakin huiskimaan sillä turhat pölyt nurkista.



Uutena ideana leikkasin helman lilan reunan parketin kuviota apuna käyttäen. Kun ei ole koskaan jaksanut käyttää liitua tai mittanauhaa, niin vaikkapa parketin ns. sauvat auttavat samanlevyisen kaistaleen leikkaamisessa.



 Helmakaistaleeseen tuli tukikangasta, jolloin koko hameesta tuli hyvinkin ryhdikäs.
Myös nukke sai oman prinsessamekon ylimääräisiksi jääneistä kangasluiruista.

Lopputulos
Hame neljävuotiaalle ja iltapuku 52-vuotiaalle.
Aikaa kului
Hameeseen alle tunti, nuken mekkoon toinen. Kauiten meni lilan helmakaistaleen kanssa nykertämiseen, mutta lopputulos oli sen arvoista!
Rahaa kului
"korean silkki" maksoi alle 2e metri ja sitä kului 60cm. Kuminauha 1e/m ja sitä kului nuoren neidon vyötäröön ...en halua ajatellakkaan. No, laskekaa itse. Mä menen syömään suklaata.
Mitä me tästä opimme?
Kuulumisia voi vaihdella kaverin kanssa, vaikka ompelukone laulaisi.