Keväällä on ihanaa laittaa paksuimmat neuleet pois hyllyiltä tilaa viemästä. Komerossa on kuitenkin aina ja ikuisesti osa vaatteista, sellaisia joita tarvitsee vähän väliä tai henkarin arvoisia juhlapukuja.

 

Olenkin laittanut henkarista roikkumaan tavallisen paperinlapun, johon olen raapustanut pari sanaa muistinvirkistykseksi. Samaa asua kun ei voi käyttää samoissa piireissä toista kertaa. Huokaus. Kannattaakin olla moniosaisia juhlavaatetuksia.

On myös hauskaa on selailla lappukasoja, kun samaa boleroa on tullut käytettyä eri juhlissa, jopa teini-iästä lähtien. Mikään ei piristä yli kolmekymppistä niin paljon, kuin huomata olleensa samankokoinen kuin 15 vuotiaana! Mikä tietenkin on masentavaa ajatella, että samat kurvit ovat silloinkin aiheuttaneet samoja ongelmia...



Suurempi ongelma on komeron pimennossa olevat mustat vaatteet. Ainakin itselläni on esimerkiksi mustia jakkuja paksumpia talveen, ohuempia kesään, arkeen, juhlaan, lyhyempää ja pidempää. Ja kun useimmiten kiireessä tulee puettua, niin ei haluaisi kaikkia käydä läpi.

Järjestyskin auttaa; jakut vierekkäin, kotelomekot vierekkäin ja sifonkiset vierekkäin. Jos vaikka joskus ongelmana olisi vain se hiustenlaitto, eikä vaatteiden etsiminen.

Ja jos joku nyt epäilee mua järjestysfriikiksi, niin näkisittepä työviikon aikana makuuhuoneen nojatuolit....